Logo

V kraji Ústí nad Labem jezdí nostalgické vlaky a loď po Labi

V kraji Ústí nad Labem jezdí nostalgické vlaky a loď po Labi

 

První velikonoční sváteční den zahájil v Ústeckém kraji víkendový a sváteční provoz nostalgických vlaků na pěti železničních linkách a osobní lodi na Labi. Přinášíme také jízdní řády všech mimořádných linek (na konci článku). Udělejte si krásný výlet!

Nové železniční linky nesou v jízdních řádech kromě čísla označení „T“ jako turistické. Linky vedou vesměs po historických tratích, které jsou pro víkendové turistické cestování množstvím zajímavých cílů jako předurčené. Na všech (kromě Doupovska) nasadí dopravci historické vozy, se kterými se již nikde jinde běžně nesetkáte.

Kamenickým motoráčkem zvaným „Hurvínek“, plným nostalgických vzpomínek, se tak můžete po trati známé jako „Šenovka“ vydat na výlet linkou T1 z České Kamenice do Kamenického Šenova,“ zve k vyzkoušení nostalgických spojů radní pro dopravu Jaroslav Komínek a dodává: „Z ústeckého Střekova Vás do Velkého Března a Zubrnic po lince T3 zaveze Zubrnický motoráček. Stará známá „Švestková dráha“ ožije pravidelným provozem Středohorského motoráčku z Lovosic do Třebenic, Třebívlic a Mostu. Jezdit tu bude jeden z posledních provozuschopných vozů řady M 240.0 s přezdívkou „Singrovka“, nebo také „Kachna“.

Linka T5 patří Podřipskému motoráčku, kterým se svezete z Libochovic přes Mšené-lázně do Roudnice nad Labem nebo obráceně. Nasazuje se tu vůz zvaný „Ponorka“. Za zajímavými cíli v Dolním Poohří vás dopraví linka T6 – Doupovský motoráček. Jeho trať vede z Kadaně do Podbořan s odbočkou do Radonic u Kadaně. Specialitou v systému dopravy Ústeckého kraje je lodní osobní turistická linka 901 z Ústí nad Labem do Litoměřic, na které se můžete setkat buď s lodí „Ústí nad Labem“ nebo s lodí „Porta Bohemica“.

 

Zavedení zážitkových historických turistických linek by se neobešlo bez objednávky Ústeckého kraje ve výši 10 a půl milionu korun.

 

Historické turistické motoráčky a loď budou jezdit až do konce letošního října a platí na nich běžný tarif DÚK. Na výlet spojený s nevšedním dopravním zážitkem se tedy vlaky a autobusy v systému DÚK můžete vydat s jedinou jízdenkou třeba již z místa Vašeho bydliště. Kromě linek T1 a T3 je na nich dle individuální kapacity možný převoz jízdních kol.

Autorem článku je Oldřich Hájek.

V loňském roce jsem se svou rodinou podnikla výlet motoráčkem Hurvínek ze Střekovského nádraží do Zubrnic na jarmark. Byl to úžasný zážitek a nejen pro děti. Cestou se od průvodčích dozvíte spoustu zajímavostí o historii cestování a nejen to. Nádherná krajina vás okouzlí rovněž a možnost nahlédnout pod pokličku historie vás nesmírně obohatí. Zde je několik fotek z rodinného alba, které vám atmosféru starých časů trošku přiblíží.

 

Zde najdete i jízdní řády.

http://www.e-usti.cz/zpravy/3690-poprve-na-trase-o-vikendech-a-svatcich-jezdi-v-kraji-nostalgicke-vlaky-a-lod-po-labi

Milí hosté, máte jízdenku z vláčku nebo lodi ze stejného dne jako ubytování? Penzion Komtesa vám poskytne při předložení jízdenky 5% slevu na pobyt.


1 thought on “V kraji Ústí nad Labem jezdí nostalgické vlaky a loď po Labi

  1. Články pro turisty, cestovatele a děti, stejně jako školy a školy v České republice a na Slovensku, napsal:

    Články pro turisty, cestovatele a děti, stejně jako školy a školy v České republice a na Slovensku, stejně jako turisty mimo Evropskou unii, aby se dostali do styku s Ministerstvem dopravy as Českými drahami. Pokud máte otázky ohledně pravidelné dopravy vlakem? od / 12.12 2018-12.12 v roce 2019 / do / 12.12 2081-12.12 v roce 2082 Pokud máte otázky ohledně pravidelné železniční dopravy .Trat 124 Chomutov-Žatec.Trat133 Chomutov-Jirkov. Je také trasa 136 Křimov Heisenberg. Trasa 137 Chomutov-Vejprty. Trat 820 Vejprty-Chemnitz. Trat 160 Žatec-Kaštice-Blatno u Jeseníků-Plzeňské hlavní nádraží. Trať164 Kadaně-Průnéřov-Kadaň-Vilémov v Kadaně- Krásný Dvůr- Kaštice-Podbořany.Trat165 Vilémov v Kadaně-Radonice v Kadaně – Kadaňský Rohozec. Kdy máte dotaz na provoz vlaku? Můžete kontaktovat svého provozovatele vlaku. Kontaktovat Telefonicky. A také můžete zavolat taký je. EMail.doprava@Kr-ústecky.CZ Telefon 420 475 657 527. Kontaktní centrum ČD email. info@cd.cz 420 840 112113. Jo na internetových stránkách http://www.seznam.cz na mapě jsou fotografie z tratí na internetových stránkách https://mapy.cz/ fotografie.
    Jo na internetových stránkách také na mapách / https://www.google.cz/maps nápověda pomoci lišty vlevo v rohu a pak nahoře pomoc Nabídky a pak napravo od pravé doly v rohu stisknout prozkoumat a vyhledávat vyhledat podle názvů jednotlivých měst a obce jednotlivých fotky /.
    ——————————————————————————————————————————————-
    Články pre turistov, cestovateľov a deti, rovnako ako školy a školy v Českej republike a na slovenské, rovnako ako turistov mimo Európskej únie, aby sa dostali do styku s Ministerstvom dopravy as Českými dráhami. Ak máte otázky ohľadom pravidelnej dopravy vlakom? od / 12.12 2018-12.12 v roku 2019 / do / 12.12 2081-12.12 v roku 2082 Ak máte otázky ohľadom pravidelnej železničnej dopravy .Trat 124 Chomutov-Žatec.Trat133 Chomutov-Jirkov. Je tiež trasa 136 Křímov Heisenberg. Trasa 137 Chomutov-Vejprty. Trat 820 Vejprty-Chemnitz. Trat 160 Žatec-Kaštice-Blatno u Jeseníkov-Plzeňskej hlavná stanica. Trať164 Kadane-Prunéřov-Kadaň-Vilémov v Kadaně- Krásny dvor- Kaštice-Podbořany.Trat165 Vilémov v Kadane-Radonice v Kadane – Kadaňský Rohozec. Kedy máte otázku na prevádzku vlaku? Môžete kontaktovať svojho prevádzkovateľa vlaku. Kontaktovať Telefonicky. A tiež môžete zavolať taký je. EMail.doprava@Kr-ústecky.CZ Telefón 420 475 657 527. Kontaktné centrum ČD email. info@cd.cz 420 840 112113. Jo na internetových stránkach http://www.seznam.cz na mape sú fotografie z tratí na internetových stránkach https://mapy.cz/ fotografie.
    Jo na internetových stránkach tiež na mapách / https://www.google.cz/maps nápoveda pomôcť lišty vľavo v rohu a potom hore pomoc Ponuky a potom napravo od pravej bane v rohu stlačiť preskúmať a vyhľadávať vyhľadávať podľa názvov jednotlivých miest a obce jednotlivých fotky /.
    ————————————————– ————————————————– —————————————

  2. Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Penzion Komtesa © 2014. Obsah tohto webu můžete kopírovat pokud dodržíte licenci.